https://www.calculus.rs/v.aspx?uid=b6ac39dc-5070-4ff9-8a73-93ce1b0e77fd

NOVO - Calculus eFiskalizacija

Poštovani korisnici i partneri,

u cilju poštovanja roka za prelazak na novi sistem fiskalizacije, planiran do 30.4.2022 godine, obaveštavamo Vas da smo dobili odobrenje za ESIR CALCULUS KASA ver. 2022.1 kod nadležnog sertifikacionog tela Poreske uprave („Službeni glasnik RS“ broj 32/21).

Odlična vest za sadašnje korisnike Calculus programa Kasa je da način rada kase nije promenjen osim u nekoliko detalja. Za sadašnje i buduće korisnike pripremili smo i novo, detaljno uputstvo za instalaciju, konfiguraciju i rad sa novom kasom.

Nova CALCULUS KASA ver. 2022.1 će biti kompatibilna sa svim odobrenim virtuelnim (VPFR) i lokalnim (LPRF) PFR uređajima. Dodatna pogodnost je da pored hardverskih LPFR uređaja sa Calculus Kasom ver 2022.1 možete koristiti i softverske LPFR.

Osim ESIR-a CALCULUS KASA ver. 2022.1, preko nas možete nabaviti i druge elemente potrebne za fiskalizaciju (LPFR i printer), a sve ostale elemente Vašeg elektronskog uređaja (barkod čitače, fioke za novac, POS terminale, itd.) možete nabaviti od nezavisnih proizvođača i distributera POS opreme.

Registraciju poslovnog prostora i izdavanje bezbednosnog elementa obaviće Poreska uprava na Vaš zahtev kao poreskog obveznika.

Preporučujemo da obezbedite i što kvalitetniju internet vezu na prodajnom mestu, putem optičke, kablovske ili mobilne mreže.

Testirali smo nekoliko LPFR uređaja i štampača i ukoliko niste obezbedili ove elemente, pošaljite nam upit na prodaja@calclus.rs i mi ćemo Vam u najkraćem roku poslati ponudu.

Calculus tim