https://www.calculus.rs/v.aspx?uid=7db2a166-a8c2-4414-a58f-dca6806a6777

Integracija CALCULUS I SKY POS programa

U modernom svetu biznisa, više nije dovoljno samo implementirati razne programe u svoje poslovanje. Cilj je njihova integracija u jedinstvenu funkcionalnu celinu, što značajno unapređuje performanse poslovanja i donosi velike uštede.

Ako se sprovede planski, prednosti integracije mogu biti ogromne. Osim što na mnogo načina automatizacijom pojednostavljuje procese i smanjuje troškove, donosi i značajno rasterećenje od administrativnih poslova.

Jedan od glavnih benefita integracije je mogućnost kreiranja neuporedivo kvalitetnijih i sveobuhvatnijih izveštaja o poslovanju. Vazno je kvalitetno odabrati partnerski softver, koji će korisnicima doneti najviše novih mogućnosti za značajan iskorak u poslovanju.

Jedan od naših izbora za integraciju je program za ugostiteljstvo i maloprodaje - Sky POS.

 


Integracijom savremenog ERP rešenja poput Calculus-a i moćnog POS sistema kakav je Sky POS, ostvaruje se sinergija informacionih tehnologija na jednom mestu.

To će Vaše poslovanje učiniti još lakšim i efikasnijim i zasigurno napraviti razliku između Vas i konkurencije.

Calculus spada u kategoriju ERP poslovnog softvera. Nudi rešenja pomoću kojih ćete uspešno upravljati poslovanjem putem digitalne transformacije. To znači da možete uspešno optimizovati postojeće poslovanje i nastaviti sa plasmanom digitalno obogaćenih proizvoda i razvijanjem novih poslovnih modela.

Sky POS svakako pripada vodećim softverskim rešenjima u POS sektoru.
Karakterišu ga jednostavnost u radu, pouzdanost i brzina sprovođenja transakcija.
U osnovi je bio koncipiran da automatizuje i digitalizuje procese u ugostiteljskom i maloprodajnom biznisu. Kontinuiranim razvojem, Sky POS je vremenom prerastao u moćan informacioni sistem koji svojim naprednim funkcionalnostima izdvaja od konkurencije i često postavlja standarde u poslovanju.

Posebno se nametnuo kao pouzdano i brzo rešenje u POS sektoru.
Izdavanje računa nikad nije bilo brže i jednostavnije!


Program se krajnje lako prilagođava Vašim potrebama. Segmentiran je i po vrsti poslovnih procesa ali i po ulogama pojedinaca, od nivoa personala do nivo menadžera i vlasnika.
Sa druge strane, zahvaljujući svojoj modularnoj strukturi lako se prilagođava svakoj veličini poslovanja.

Zahvaljajući svojoj intuitivnosti, obuka personala je brza i laka.
Pored toga, obezbeđena je visoko profesionalna tehnička podrška u režimu 24/7, što korisnicima Sky POS-a daje dodatnu sigurnost u radu.

Od svog lansiranja pa sve do danas Sky POS permanentno prati savremene tendencije poslovanja i implementira nove funkcionalnosti programa na osnovu zahteve klijenata. Zato korisnici Sky POS-a često ističu da im je primena ovog programa razrešila mnoga ograničenja na koja su ranije nailazili.

Razvijen je korišćenjem najnaprednijih tehnologija sa ciljem da pruži sveobuhvatne alate i funkcionalnosti koje pomažu privrednim subjektima da unaprede i u potpunosti digitalizuju svoje poslovne procese.

Zahvaljujući naprednoj analitici, sagledavati sopstveni biznis u realnom vremenu, uvideti prostor za njegovo dalje unapređenje, otkloniti slabosti u odnosu na konkurenciju - nikad nije bilo jednostavnije.

 Osnovne karakteristike su mu:

  • Potpunu funkcionalnost prodajnih procesa i u uslovima prekida internet konekcije
  • Veoma brzo sprovođenje transakcija i izdavanje računa
  • Radi u cloud tehnologiji
  • Upravljanje podacima sa bilo kog mesta
  • Praćenje prometa uživo na mobilnim uređajima
  • Lakša kontrola u realnom vremenu
  • Jednostavan za korišćenje
  • Obezbeđena podrška 24/7

Scenario integracija Calculus-a sa Sky POS programom

Artikli i grupe artikala definišu se u Calculus programu i na API poziv vrši se prenos podataka ili ažuriranje u Sky POS sistemu.

Maloprodajni cenovnik definiše se u Calculus programu i na API poziv vrši se prenos podataka ili ažuriranje u Sky POS sistemu.

Rad sa šifarnikom kupaca je dvosmeran što znači da je kupce moguće definisati u oba programa.
Kupci koji su definisani u Calculus programu mogu se na API poziv preneti u Sky POS sistem.
Kupce koje je kasir/prodavac kreirao u Sky POS-u prilikom izdavanja gotovinskog ili virmanskog računa automatski se prenose na API poziv prilikom prenosa prometa u Calculus programu.

Prenos računa prodaje (promet ostvaren u prodaji) vrši se na API poziv iz Sky POS-a u Calculus program. Prenos računa može da bude automatski na zadati vremsnki period ili ručno na api poziv funkcije gde se odabira datumski period od - do.
Svi računi od nepoznatih kupaca kreiraju se u Calculus programu u Izlaznu kalkulaciju maloprodaje dok se računi od poznatih kupaca kreiraju u dokument Faktura maloprodaje.

Omogućen je i API poziv za kreiranje blagajničkog dnevnika u Finansijskoj operativi.

Benefiti integracije Calculus i Sky POS programa

Glavna posledica integracije ova dva programa je znatno ubrzanje poslovnih procesa. Razmena podataka u realnom vremenu, eliminisanje potrebe za dupliranim unosom pojedinih podataka, svođenje grešaka na minimum - sve to značajno rasterećuje poslovanje i podiže ga na viši nivo.

Korišćenje softvera i sama obuka personala postaje još lakša, a menadžerima su na raspolaganju alati koji mogu jasno nagovestiti slabe tačke poslovanja.

Automatizacijom u domenu administrativnih poslova, stvaraju se preduslovi da se optimizuje celokupno poslovanje. Uštede nastale integracijom softvera, otvaraju prostor za investiranje u razvoj same osnovne delatnosti.

Posebna dodatna vrednost, koja nastaje integracijom, jeste objedinjavanje podataka o poslovanju u kompleksnije forme. Takve vrste informacija, u eri sveopšte digitalizacije, imaju svoju tržišnu vrednost i otvaraju potpuno nove dimenzije poslovanja. Danas međusobno povezivanje programa postaje standard, budite sigurni da mnogi od konkurenata već rade na tome.

Sve ovo upućuje na jasan zaključak da integracija Calculus i Sky POS programa predstavlja logičan iskorak u smeru daljeg unapređenja Vašeg poslovanja. Ona čini Vašu svakodnevnicu lakšom i efikasnijom i stvara preduslove da spremni dočekate prednosti sutrašnjice - koje će svakako ići u smeru dalje digitalizacije poslovanja.